UNIT 4 At the Restaurant
Starters (закуски)
Starter = appetizer = snack = hors-d’oeuvre [L'dq:vr]
закуски
Fish Snacks
a strip of fish (a piece of fish on a roll with fried onions)
кусок рыбы с жареным луком на булочке
cod liver печень трески
сгаbs крабы
fish assorted ( fish assorts) рыбное ассорти herring and vegetables селедка с овощами sturgeon in aspic ['xspik] (sturgeon in jelly) заливная осет- рина lobsters омары pike-perch судак
marinated herring маринованная селедка
oysters ['Oistqz] устрицы
pressed caviar паюсная икра
red caviar ['kxviR] красная икра
salmon ['sxmqn] семга
sardines in oil [sR'dJns] сардины в масле
squids кальмары,
stuffed pike фаршированная щука
Содержание
- At the Restaurant Lesson 1
- 4. Study the menu and order dinner ( or dissert) Menu
- 5. Role play: Complete the open dialogue (see the menu below). Work in pairs. At the Restaurant
- Starters (закуски)
- Cold meat snacks ( мясные холодные закуски)
- (Холодные закуски из птицы)
- Salads (салаты)
- Soups (супы)
- (Рыбные блюда)
- Meat dishes (мясные блюда)
- Supplementary Reading Text 1: Read and translate the following text. Meals
- The abc of Table Manners